Divadlo

DP Jaro 2023 / Vršovické divadlo MANA / Péter Müller: SMUTNÁ NEDĚLE

16. března / Čtvrtek / Velký sál KC Česká Třebová / 400,- Kč / 19:00

Kabaret Smutná neděle je slavným hitem, který měla v repertoáru většina jazzových zpěváků a šansoniérů, jako byl Bing Crosby, Josephina Baker, Luis Armstrong a mnozí další. Málokdo ví, že jeho autorem byl Rezsö Seress, vlastním jménem Rudi Spitzer, maďarský kabaretiér židovského původu. Svou kariéru začínal jako artista v cirkuse, chvíli se živil jako herec, nakonec zakotvil v budapešťských kavárnách, kde hrál na klavír, zpíval a zejména skládal celou řadu hitů. Jeho největší sláva spadá do období 30. let, kdy se mu v časech hospodářské krize podařilo dokonale vystihnout atmosféru doby. Jeho písně znal a miloval nejen každý v Maďarsku, ale jeho sláva pronikla až za hranice.

Hrají: Z. Kalina, P. Klimeš, K. Bohatová a P. Ožana

Režie: Ondřej Zajíc

Na toto představení platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v omezeném počtu v předprodeji na www.kcct.cz, v Městském muzeu (Klácelova 11), v kanceláři Kulturního centra (Nádražní 397) a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

VSTUPENKY

online nákup

Aktuálně

Prodej vstupenek na Velký swingový orchestr

Prodej vstupenek na koncert Velkého swingového orchestru bude zahájen 16.4. 2024 od 8.00 hodin.

Aktuálně

ZMĚNA PŘEDSTAVENÍ

Ze zdravotních důvodů rušíme představení Robot Radius.
Michal Pavlíček musí bohužel zrušit všechna svá vystoupení na jaře 2024.
Do našeho předplatného proto zařazujeme jako náhradní představení hru pražského Divadla V Řeznické Odvolání s Miroslavem Táborským a Filipem Cílem.
Představení Robot Radius zařadíme do podzimního abonmá. S Národním divadlem již termín řešíme.
Děkujeme za pochopení.