Pohádka

Divadelní společnost Agáta: Honza málem králem

19. března / Neděle / Malá scéna Česká Třebová / 80,- Kč / 15:00

Před desatero zimami a devatero léty, se v chalupě pod dědinou narodil malý chlapeček Honza. Bylo to dítě jako každé jiné, možná jen trochu chytřejší, než bývalo obvyklé. Jeho starostlivé mamince se z něj podařilo vychovat moc príma kluka. A tady to vlastně všechno začalo. Jednoho dne si maminka uvědomila, že víc už Honzu sama nenaučí. Sbalila mu proto uzlíček a poslala ho do světa na zkušenou.Honzovi se zprvu nechtělo. Ale protože věděl, že maminky mají vždycky pravdu, slezl z pece a šel. A byla to cesta dlouhá, občas i krušná, ale pořád veselá. Že měl Honza odjakživa dobré srdce, a k tomu i za ušima, povedl se mu nejeden husarský kousek. Chytře přelstil nenasytnou šafářku, lakotnou selku na sekyrkovou polévku utáhl, sedlákovi vytřel zrak, u loupežníků ve vší počestnosti sloužil, čímž si majestátní úřad královského bubeníka proti sobě pohněval. A dokonce se sám stal málem králem. Ještě štěstí, že pro všechny ty svoje klukoviny nakonec nepřišel o to nejcennější, co na své cestě našel – o vroucí lásku sedlákovic děvečky Mařenky.

Hrají: Ondřej Janoušek, Jakub Rezek, Romana Sittová, Natálie Venturová, Kateřina Zapletalová, Radovan Snítil, Jiří Krejčí, Patrik Vojtíšek, Filip Müller, Daniel Koťan

Režie: Radovan Snítil

Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Městském muzeu (Klácelova 11), v kanceláři Kulturního centra (Nádražní 397) a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

VSTUPENKY

online nákup

Aktuálně

Prodej vstupenek na Velký swingový orchestr

Prodej vstupenek na koncert Velkého swingového orchestru bude zahájen 16.4. 2024 od 8.00 hodin.

Aktuálně

ZMĚNA PŘEDSTAVENÍ

Ze zdravotních důvodů rušíme představení Robot Radius.
Michal Pavlíček musí bohužel zrušit všechna svá vystoupení na jaře 2024.
Do našeho předplatného proto zařazujeme jako náhradní představení hru pražského Divadla V Řeznické Odvolání s Miroslavem Táborským a Filipem Cílem.
Představení Robot Radius zařadíme do podzimního abonmá. S Národním divadlem již termín řešíme.
Děkujeme za pochopení.