Ve čtvrtek 9. listopadu navštíví českotřebovské Kulturní centrum legenda! Milan Svoboda zahraje v rámci abonmá Jazz and Blues on the Rails. Tento bonusový koncert začíná jako obvykle v 19.00 hodin.

Milan Svoboda si získal velké mezinárodní renomé jako jazzový pianista, skladatel a dirigent. V roce 1974 založil svůj první jazzový orchestr Pražský Big Band, který se významně zapsal do historie nejenom českého, ale i evropského jazzu. V 90. letech vedl kreativní jazzový orchestr Kontraband. Se svými big bandy i v komornějších sestavách s kvartetem, v duu nebo jako sólista účinkoval téměř v celé Evropě i v zámoří, zúčastnil se mnoha jazzových festivalů a nahrál tři desítky alb pod svým jménem.

Je autorem původního muzikálu podle románu Borise Viana Pěna dní (1994) a celovečerního baletu Mauglí (1996) pro Národní divadlo v Praze. Napsal hudbu k sedmdesáti divadelním hrám, desítce celovečerních filmů včetně Kachyňova snímku Oznamuje se láskám vašim (1988), mnoha krátkým filmům a televizním inscenacím. Komponuje také hudbu komorní a orchestrální určenou pro klasická tělesa. Často spolupracuje s předními interprety z oblasti takzvané hudby vážné. Jako dirigent a autor hudebního nastudování se podílel na velkých muzikálových projektech Jesus Christ Superstar (1994), Evita (1998) nebo Les Misérables – Bídníci (2003). Vyučuje skladbu a jazzovou harmonii na Konzervatoři Jaroslava Ježka.

Milan Svoboda Sextet je výběrem sólistů jazzového orchestru Pražský Big Band. V originálních aranžmá interpretuje skladby svého lídra i známé standardy světového jazzového repertoáru.

online předprodej: https://www.smsticket.cz/vstupenky/10223-milan-svoboda-sextet